22 квітня у культурно-мистецькому центрі відбувся семінар за участі керівників шкіл, дошкільних закладів та підприємців, які організовують навчання у закладах освіти, щодо впровадження системи НАССР.
Семінар проводили представники Технічного бюро «А-SKILL» (м. Луцьк), яке надає консультаційні послуги із розробки та впровадження Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) на харчових підприємствах, у закладах освіти, громадського харчування тощо.
Під час майже двогодинного семінару його учасники дізнавались про необхідність впровадження та наслідки ігнорування НАССР, а також те, як це здійснити на практиці. А саме про передумови системи щодо належного планування виробничих приміщень, щодо технічного оснащення, чистоти поверхонь, здоров’я персоналу, контролю технологічних процесів і т.п.
Ментори семінару наголосили, що НАССР у начальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Відтак адміністрація школи чи дитсадка зобов’язана провадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи НАССР на харчоблоках.
Довідково. HACCP (англ. Hazard Analysisand Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.