“Смаковиця по-володимирськи” – проєкт для не лише для гурманів, але й інтелектуалів та підприємців, або ж тих, хто бажає відкрити власну справу. На “Креативній галявині” гості фестивалю мали можливість поспілкуватися з експертами у сфері харчування, власниками закладів, які охоче ділилися з ними досвідом.
Організатор заходу Анастасія Азанова розповіла про суть “Балачок”, які пройшли на “Креативній галявині” у форматі вільного спілкування.
“Спікер готує розповідь у формі простого та відвертого інтерв’ю, після чого кожен слухач може ставити йому запитання. Напередодні фестивалю ми з Оленою Омелюх складаємо список людей, які можуть стати цікавими для публіки – бізнес-ініціаторів та профільних фахівців, котрв знаються на їжі та усьому, що з нею пов’язане. Хочемо знайомити мешканців Володимира з людьми, які люблять свою роботу, роблять її натхненно і якісно, тому і ми любимо результати їхньої праці”, – відзначила вона.
Цьогоріч на “Креативній галявині” гості говорили із співзасновником мережі кав’ярень “Кава-Авеню” Володимиром Омелянюком, і не лише про кава-культуру міста, а й про те, як наважитись на власну справу і розвинути її. Також організатори знайомили гостей фестивалю з Віталієм Новосадом – власником нового закладу “Майстерня пончиків”. Абсолютно відкритий до спілкування пан Віталій розповів секрети своєї майстерні, подарував 9 сертифікатів і смаколики для слухачів.
Учасники заходу оцінили живу, цікаву і аргументовану розповідь про їжу Світлани Філюшкіної. Консультант зі здорового харчування, вона часто наголошує на важливості вживання перших страв. Так як тема цієї “Смаковиці” – український борщ, Світлана підготувала цікаву інформацію про те, чи корисно їсти цю страву. Також вона залюбки дала відповіді на усі питання щодо розрахунку раціону та здорового харчування.
А наступна спікерка їжу, перш ніж з’їсти, фотографує. Це блогерка та іста-фотограф Яна Сайдак. Приїхавши з Києва в гості на кілька днів, вона погодилася провести для усіх слухачів воркшоп з предметної фотографії на телефоні. На “Креативній галявині” вчилися фотографувати та гарно обробляти на телефоні свої фото. У Яни дуже детальний і простий виклад інформації, тому присутні із задоволенням навчалися новим фотолайфхакам.
День балачок завершили надзвичайно імениті гості. Про те, як стають шеф-кухарями та для чого вони приймають участь навіть і у міжнародних конкурсах кулінарного мистецтва, дізнавались у заступника голови Житомирської обласної Асоціації кулінарів України. Без прикрас про професію кухаря розповів слухачам Віктор Бондарчук.
Легкою та пізнавальною була розмова з головою Житомирської обласної асоціації кулінарів Володимиром Бєляком, який розповів про молекулярний борщ, шлях до шеф-кухаря ресторану, гендерні особливості професії і татуювання кухарів.
Такі івенти допомагають учасникам оцінити себе, зрозуміти, на якому рівні розвитку вони знаходяться та виокремити пріоритети. Організатори переконані, що “Балачки” точно вмотивують тих, хто відчуває у собі талант кулінара або має намір відкрити бізнес.
Фото: Віталій Харчук, Христина Фель