6 липня на березі річка Луга, а саме на міському пляжі, відбулись масові заходи з нагоди одного з найколоритніших літніх свят, яке прийшло до нас іще з дохристиянських часів, – Івана Купала. У заходах, організованих управлінням культури Володимир-Волинського міськвиконкому, узяли участь працівники усіх будинків культури громади, а також міські Центр надання культурних послуг і Культурно-мистецький центр. Кожен заклад культури підготував цікаві локації та захоплюючі дійства, що відтворюють давні традиції наших предків.
Зокрема, гості свята мали нагоду переглянути театралізоване дійство за участю міфічних персонажів, яке підготувала режисерка Олена Шарко з акторами Народного аматорського театру “Відродження” імені Богдана Берези, насолодитись співами фольклорного колективу “Горлиця” та вокальної групи працівників культури Володимир-Волинської територіальної громади під керівництвом Тетяни Гуз.
Окрім цього, жителів громади розважали на тематичних локаціях, де можна було узяти участь у майстер-класі по плетінню традиційних для свята Івана Купала віночків, які провела Тетяна Гукало (директорка будинку культури с. Суходоли); зробити світлини на згадку у фотозоні та навіть “погадати” на судженого разом із Оксаною Ключук (директорка будинку культури с. Вощатин); отримати барвистий аквагрим від художниці спілки “Колорит” Наталії Матеуш та дружні шаржі від художника Ігоря Мацюка. Відвідувачі також мали можливість спробувати свої гончарні вміння та придбати вироби з глини від майстра-гончара Миколи Полякова, що приїхав на свято з Локач.
Незабутньої атмосфери святу додали хороводи та розваги біля купальського багаття, яке підготувала Світлана Приступа (директорка будинку культури с. Заріччя), а також обряд спалювання міфічного персонажу “Купайла” , якого виготовила директорка будинку культури села Новосілки Лариса Савюк.
На березі Луги не обійшлось і без обряду традиційного пускання віночків, який провели юні красуні, загадавши попередньо свої найзаповітніші мрії. Доповнювали свято і смачні страви та наїдки від шеф-кухаря Віктора Захарди, який готував на вогні смачний шашлик та плов. Закінчилось святкування традиційним перестрибуванням молоді через багаття.